Algemene info en contributie

Leuk dat je interesse hebt om te gaan hockeyen! Hockey is een uitdagende sport omdat het zo snel gaat, maar het gaat ook om conditie, balgevoel en samenspel. Best pittig, maar als je het een tijdje doet is het heerlijk en gezellig en dat bewijst wel de vele langdurige leden die de club heeft. Veel Nieuwegeinse teams spelen op hoog niveau in de regio. Dus zoek je uitdaging, dan kan dat zeker!

Hoe word je lid?
Lid worden begint door te komen proeftrainen. Zo maak je kennis met hockey en de vereniging. Dit kan kosteloos tot drie keer. Daarna besluit je of je lid wordt. Om lid te worden vul je dit formulier in. Wij delen jou dan in bij een team en doorgaans sluit je binnen een week al aan.

Nog niet eerder gehockeyd?
Daar wordt natuurlijk rekening mee gehouden! In principe train je dan eerst zes maanden met het team mee, voordat je een wedstrijd speelt. Zo doe je voldoende zelfvertrouwen op en dat is wel zo veilig. Je kunt ook kiezen om eerst trainingslid te worden. Dan train je lekker mee en bepaal je, in overleg met je team, zelf wanneer je wedstrijden wilt gaan spelen.

Hoeveel bedraagt contributie bij MHCN?

Contributie per leeftijdsgroep, per seizoen Seizoen 2023/2024 Studenten 2023/2024*
Inschrijfgeld € 25,00 € 25,00
Benjamins (6 jaar) € 202,00 n.v.t.
F junioren 2x3 tallen, (7 jaar) € 202,00 n.v.t.
E-junioren, 6-tallen of 8-tallen (8-9 jaar) € 277,00 n.v.t.
D- junioren, 8-tallen (10 jaar) € 319,00 n.v.t.
A/B/C/D-junioren, 11-tallen (10-17 jaar) € 335,00 € 318,25
Senior (18 jaar en ouder) € 350,00 € 332,50
Trainingslid € 193,50 € 183,82
Trimhockeylid € 193,50 € 183,82
Niet-spelend lid € 167,00 n.v.t.
     
Contributie selectieteams, per seizoen Seizoen 2023/2024 Studenten 2023/2024*
1e lijns teams Heren / Dames  € 385,00 € 365,75
1e lijns teams A/B/C jeugd € 360,00 € 342,00
1e lijns D jeugd € 360,00 n.v.t.

* Studententarief
Voor studenten geldt een korting van 5% op het standaard contributietarief. Om voor dit tarief in aanmerking te komen dient de vereniging een kopie van het bewijs van inschrijving te ontvangen. Dit dient jaarlijks uiterlijk 15 augustus per e-mail gestuurd te worden naar [email protected].

Contributie Nieuwegein Stadspas-houders
Voor de houders van een Nieuwegein Stadspas wordt korting verstrekt op de contributie. Deze korting kan in gevallen oplopen tot 100% van de contributie. Kijk voor de Nieuwegein Stadspas voorwaarden op https://www.nieuwegeinstadspas.nl/home.

Wil je gebruik maken van deze korting en heb je een geldige Nieuwegein Stadspas? Mail dan je verzoek, met duidelijke vermelding van de naam, achternaam en geboortedatum van het lid/leden waarop je verzoek betrekking heeft, plus een foto van je Stadspas waarop jouw naam duidelijk leesbaar is, naar [email protected]. Wij nemen dan snel contact met je op.

Contributie selectieteams is alleen van toepassing indien de HC een team toewijst als een selectie team m.u.v. H1/D1. Dit zal bij de bekendmaking van de indelingen gedaan worden.

Je kiest er zelf voor om je contributie in één, twee of vier termijnen te voldoen. Dit geef je aan op het lidmaatschapsformulier. Hou naast de contributie rekening met kosten voor zaalhuur bij het spelen van zaalhockey (richtbedrag: zo’n 20-30 euro per persoon, per seizoen).

Welk materiaal heb ik nodig om te hockeyen?
Om te hockeyen heb je een stick nodig, scheenbeschermers en een bitje. Een handschoen wordt sterk aangeraden. Speel je zaalhockey dan is en zaalstick, zaalschoenen en een zaalhandschoen verplicht. Ga je wedstrijden spelen dan heb je het MHCN-tenue nodig. Je zorgt uiteraard voor sportkleding en goede, stevige hockeyschoenen. Je koopt je hockeyspullen eenvoudig bij Intersport Twinsport. Via de speciale Facebook-groep ‘MHCN marktplaats’ worden met regelmaat goede gebruikte spullen aangeboden.

Vanaf welke leeftijd kan ik gaan hockeyen?
Hockeyen kan bij MHCN vanaf 6 jaar.

Als heel team overstappen?
Wil je als compleet team bij MHCN komen hockeyen? Dan gaan wij graag met jullie in overleg. Stuur een mailtje naar [email protected] en wij nemen contact met je op.

Nog vragen?
Stel je vraag over hockeyen bij MHCN gerust via [email protected]. Heb je vragen over het lidmaatschap, de kosten of betalingen, dan doe je dat via [email protected].